Besinlerin kalori değerleri

besin-kalori-degerleri-nelerdirSağlıklı Bir şekilde beslenebilmek ve günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi olarak gösterilen obeziteden kaçınmak için artık bilinçli bir beslenme programına sahip olmamız gerekiyor. Bunun için de olmazsa olmaz şartlardan birisi besinlerin içeriğinde neler olduğunu ve ne kadar enerji sağladıklarını bilmek.

Besin (100gr)

 

Enerji(K.Cal)

Protein (gr)

Yağ(gr)

Karbonhidrat (gr)

Balıklar

 

Alabalık

168

18.3

10.0

       Yok

Kalkan

193

14.8

14.4

       Yok

Levrek

93

19.2

01.2

       Yok

Palamut

168

24.0

07.3

       Yok

Uskumru

159

21.9

07.3

       Yok

Tuzlanmış balık

 

305

18.5

25.1

       Yok

Sakatatlar

 

Beyin

125

10.4

08.6

       0.8

Kuzu Böbrek

105

16.8

03.3

       0.9

Dalak (Dana)

104

18.1

3.0

       Yok

Dil

130

18.5

05.3

       0.9

Karaciğer

140

19.2

04.7

       04.1

Yürek

 

124

15.0

05.7

       01.8

Kümes ve Av Hayvanları

 

Tavuk

215

18.6

15.1

       Yok

Hindi

160

02.4

8.0

       Yok

Tavşan

162

21.0

08.1

       Yok

Sülün

181

22.7

09.3

       Yok

Bıldırcın

192

19.8

12.1

       Yok

Yumurta

 

158

12.1

11.2

       Yok

Sebzeler ve Baklagiller

 

Bakla

72

05.2

0.4

       09.8

Bamya

36

02.4

0.3

       07.6

Bezelye

84

06.3

0.4

       14.4

Börülce

127

9.0

0.8

       21.8

Asma Yaprağı

97

03.8

01.1

       15.6

Yeşil Biber

22

01.2

0.2

       04.8

Domates

22

01.1

0.2

       04.8

Salatalık

14

0.6

0.1

       03.2

Ebegümeci

48

04.4

0.6

      04.3

Enginar

53

3.0

0.2

       07.8

Fasulye

32

01.8

0.2

       7.0

Havuç

42

01.1

0.2

       10.0

Kabak

26

1.0

0.1

      06.6

Karnabahar

27

02.7

0.2

       05.2

Kereviz

40

01.8

0.3

       08.5

Kıvırcık salata

20

01.7

0.1

       04.1

Beyaz Lahana

24

01.3

0.2

       05.4

Ispanak

26

03.2

0.3

       04.3

Marul

14

01.2

0.2

       02.5

Mantar

28

02.7

0.3

       04.4

Maydanoz

44

03.6

0.6

       08.5

Nane

65

5.0

01.3

       07.9

Patlıcan

25

01.2

0.2

       05.6

Patates

76

02.1

0.1

       17.0

Soğan (Kuru)

38

01.5

0.1

       08.7

Pırasa

52

02.2

0.3

       11.2

Sarımsak

137

06.2

0.2

       30.0

Semizotu

32

2.0

0.5

       03.9

Yer elması

75

02.3

0.1

       16.7

Turp

19

0.9

0.1

       04.2

Kuru Fasulye

340

22.3

01.6

       61.3

Nohut

360

20.5

04.8

       61.0

Mercimek

340

24.7

01.1

       60.1

Soya Fasulyesi

403

34.0

17.8

       33.5

Bakla (İçi)

338

25.1

01.7

       58.2

Barbunya

 

350

23.0

01.2

       63.7

Meyveler

 

Ayva

57

0.7

0.4

       15.3

Armut

61

0.7

0.4

       15.3

Çilek

37

0.7

0.5

       08.4

Dut

93

0.9

01.1

       19.8

Elma

58

0.2

0.6

       15.0

Erik

75

0.8

0.2

       19.7

Greyfurt

41

0.5

0.1

       10.6

İncir

80

01.2

0.4

       20.4

Karpuz

26

0.5

0.2

       06.4

Kavun

33

0.8

0.3

       06.4

Kayısı

51

1.0

0.2

       12.9

Kiraz

70

01.3

0.3

       17.4

Limon

27

01.1

0.3

       08.2

Mandalina

46

0.8

0.2

       11.6

Muz

85

01.1

0.2

       11.6

Portakal

50

1.0

0.2

       12.3

Şeftali

38

0.6

0.1

       09.7

Üzüm

67

0.6

0.3

       17.3

Vişne

 

60

01.2

0.3

       14.4

Süt ve Süt Ürünleri

 

Yağlı B. Peynir

289

22.5

21.6

       Yok

Kaşar Peyniri

404

27.0

31.8

       01.4

İnek Sütü

61

03.3

03.3

       04.6

Koyun Sütü

108

6.0

7.0

       05.4

Yoğurt

 

63

05.3

01.6

       7.0

Et ve Et Ürünleri

 

Sığır eti

225

19.4

15.8

       Yok

Dana eti

156

19.7

8.0

       Yok

Koyun eti

247

16.8

19.4

       Yok

Pastırma

250

29.5

13.9

       Yok

Salam

450

23.8

38.1

       01.2

Sucuk

 

452

21.4

40.8

       Yok

Baharat ve Tat Vericiler

 

Defne Yaprağı

313

07.6

08.4

       75.6

Dereotu (Kuru)

253

20.0

04.4

       56.0

Hardal

470

25.0

29.0

       35.0

H. Cevizi

525

06.4

36.3

       50.0

Karabiber

255

11.0

03.3

       65.0

Kırmız Biber

318

12.0

17.3

       57.0

Kekik

275

09.1

07.4

       64.3

Kimyon

375

18.0

22.3

       44.2

Tarçın

260

4.0

03.2

       80.0

Susam

590

26.5

55.0

       09.4

Zencefill

 

350

09.1

06.1

       71.1

Unlu Mamüller

 

Bisküvi

462

05.4

16.0

       74.5

Buğday unu

365

11.8

01.1

       74.7

Bulgur

357

10.3

01.2

       78.1

İrmik

371

11.4

0.9

       77.0

Makarna

370

12.5

01.2

       75.2

Pirinç

 

363

06.7

0.4

       80.4

Tatlılar

 

Bal

315

0.3

Yok

       78.4

Dondurma

193

04.5

10.6

       20.8

Çikolata

550

09.3

36.0

       51.3

Reçel

275

0.6

0.5

       70.0

Helva (Tahin)

516

10.5

30.0

       53.5

İrmik Helvası

302

03.8

12.5

       43.6

Şeker

384

Yok

Yok

       99.5

Muhallebi

173

05.1

03.8

       29.8

Sütlaç

140

03.4

02.7

       38.0

Kadayıf

290

04.3

10.0

       47.0

Şöbiyet

 

300

03.5

08.5

       45.0

Çerez ve Kuru Yemişler

 

A. Çekirdeği

560

24.0

47.3

       20.0

Badem

600

18.6

54.2

       19.8

Ceviz

650

15.0

64.0

       15.8

Fındık

634

12.6

62.4

       16.8

K. Çekirdeği

610

30.1

50.0

       10.0

Kestane

194

02.9

01.5

       42.0

Kuru İncir

274

04.3

01.3

       70.0

Kuru Kayısı

260

5.0

0.5

       66.5

Kuru Üzüm

290

02.5

0.2

       77.5

Şam Fıstığı

 

600

19.5

54.0

       19.0

Diğer Besinler 

 

Et suyu tableti

120

20.0

3.0

       5.0

Ketçap

106

2.0

0.5

       25.0

Salata sosları

450

Yok

50.1

       02.5

Salça

98

02.7

0.4

       21.4

Sirke

13

Yok

Yok

       6.0

Turşu

10

0.6

0.2

       2.0

Yeşil zeytin

144

01.5

13.5

       02.8

Siyah zeytin

207

01.8

0.2

       2.0

Zeytinyağı

884

Yok

100.0

       Yok

Diğer Yazılar

Obezite ameliyatı olma yaşı14’e düştü

İlkbahar aylarında obezite ameliyatı olanların sayısı artıyor. Kimse yaza fazla kilolarla girmek istemiyor. Gençler de artık bu ameliyatı olmak için 18 yaşını beklemek zorunda değil Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı BaşkanıDevamını Oku

Diş eti kanamasına dikkat

Diş Hekimi A.Doğan Bircan, diş eti kanamaları konusunda uyardı.  Dişlerin düzgün temizlenmediği takdirde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıklarının bakteriler ürettiğini belirten Diş Hekimi A.Doğan Bircan, “Bakteri plağı dediğimiz buDevamını Oku

Bir yanıt yazın