TEOG zordu

zor teog 1 milyonu aşkın öğrencinin ter döktüğü TEOG sınavı dün tamamlandı. Uzmanlar sınavı “Son 3 yılın en zor TEOG”u olarak değerlendirdi.Yeni maraton nisan ayında

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarının (TEOG) ikinci aşaması dün tamamlandı. Toplam 1 milyon 174 bin 427 öğrenci iyi bir liseye girebilmek için 2 gün boyunca ter döktü. Önceki gün Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarına giren 8’inci sınıf öğrencileri dün de fen bilimleri, İnkılap Tarihi ve İngilizce sınavlarında yarıştı. Soruların geneline bakıldığında bu yılki sınavın geçmiş yıllara göre çok daha zor olduğu değerlendiriliyor. Öğrencilerin çok daha fazla konudan sorumlu olacağı 2’nci TEOG sınavı ise 27-28 Nisan 2016’da yapılacak.

FEN’DE BİR SORU İPTAL
Dün yapılan fen bilimleri sınavının genel olarak kazanımlara uygun, ancak son zamanlardaki yapılan en zor sorulardan oluştuğu belirtildi. Sınavda bir sorunun öğrencileri çelişkiye düşürdüğünü ifade eden Bilfen Ortaokulları Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Yasemin Dündar A kitapçığındaki 13’üncü soru tartışmaya açık bir sorudur. Soru kökü ‘Hangi düzeneklerdeki değerler tabloya doğru yazılmış olabilir?’ ifadesini içerdiği için 3 farklı seçenekte doğru kabul edilebilir. Sorudaki düzenekler birbirinden bağımsız değerlendirilirse cevap D şıkkıdır. Fakat düzenekler birbirine bağımlıysa bu durumda sorunun cevabı B ve C olabilir” yorumunu yaptı. Söz konusu soru daha sonra iptal edildi. O soru bütün öğrenciler tarafından doğru yapılmış kabul edilecek.

DOĞU AKDENİZ ELEDİ
İnkılap Tarihi sorularının da geçen yıllara göre zorluk derecesinin fazla olduğunu değerlendiren Bahçeşehir Okulları Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Ferda Gençel “Coğrafya bilgisini ölçen Ege Adaları ve Mısır’ın geçtiği soru, sınavın en ayırt edici sorusu olmuştur. Mustafa Kemal’in Milli Mücadele’de halkı organize etmesine yönelik olan soru da çeldiriciliği güçlü olduğundan öğrencilerin hata yapabileceği sorulardan biridir” dedi.

KEK SORUSU TERLETTİ
İngilizce sınavındaki kek pişirme aşamalarının doğru sıralamasıyla ilgili soru öğrencileri zorladı. Uzmanlar soruyu “Kek pişirmeyi bilmeyenler bu soruyu kaçırdı” şeklinde yorumladı. Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Yılmaz “İngilizce soruları anlama ve yorumlamaya dayalı olduğu için dil alt yapısı gerektiriyor. Önceki yıllarda olduğu gibi gramer ve sözcük ile ilgili sorulardan çok öğrencinin okuduğunu anlama ve uygun duruma düşen ifadeyi bulmaya yönelik sorular ağırlıktaydı” yorumunu yaptı.

2 BİN 700 ÖĞRENCİ SINAVA GİREMEDİ
TEOG sınavlarına katılamayan ve geçerli mazereti olan öğrenciler, 12-13 Aralık’ta yapılacak sınavlara katılabilecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle TEOG’a katılması gereken 2 bin 700 öğrenci sınavlara giremedi. Bu öğrenciler herhangi bir mazeret bildirmeksizin, aralık ayındaki mazeret sınavlarına katılacak. Sınav sonuçlarının ocak ayında açıklanması bekleniyor.

 

Diğer Yazılar

Eğitim Koçluğu

Eğitim Koçluğu Nedir? Eğitim koçluğu öğrencilerin kendi potansiyellerini tanımasını sağlayıp, bu potansiyeli ortaya çıkaran koçluk modelidir. Eğitim koçunun temel amacı öğrencinin gelişmesine yardımcı olmaktır. Koçlar, öğrencilerin rehberidir. Öğrencilerin kendini tanıması, hedeflerDevamını Oku

Fizik özel ders

Maddeyi, hareket ve davranışlarını, onu oluşturan parçacıkları inceleyen bilim dalı olan Fizik;  önemli özel ders lerden biridir, Lisede veya Üniversite hazırlıkta fizik dersinde daha iyi olmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.  SizeDevamını Oku

Bir yanıt yazın